Peutercombi voorschool Dikkie Dik

Kinderopvang Dikkie Dik in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken.

Dat kan op onze Peutercombi voorscholen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

 

  • Vijf uur per dag geopend, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar (openingstijden onderaan).

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag.

Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

 

Samenwerking met basisschool de Scholekster

We werken samen met de basisscholen. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool waarmee wordt samengewerkt. Daardoor is de stap naar de basisschool makkelijker. Je kind komt er dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool.

 

Spelend leren met Uk & Puk

De kinderen op de voorschool worden begeleid door twee pedagogisch medewerkers. De voorschool werkt met het programma ‘Uk & Puk’ dat doorloopt in basisschool "De Scholekster". Samen met de groepen 1 en 2 van de basisschool vormen zij een VVE.

Doel van dit programma is de ontwikkeling van taal, sociale communicatieve vaardigheden en het beginnende rekenen binnen de brede ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren.De ontwikkeling van taal staat voorop in het programma. De ruimten in de voorschool zijn ingedeeld in hoeken: de huishoek, de bouwhoek, de knutselhoek en de leeshoek. De voorschool werkt regelmatig met een thema, vaak in samenwerking met de school.

 

We werken met de thema's van Uk en Puk en doen daarnaast ook Montessori. Montessori als introductie voor de kinderen, om te leren wat je met het materiaal kunt doen en we richten ons op het zo veel mogelijk stimuleren van de zelfstandigheid van de kinderen.

 

Buitenspeelruimte

Dikkie Dik maakt gebruik van een eigen buitenspeelruimte.

 

Gegevens