Laatste nieuws

25 november 2019

Klassenouders gezocht

Beste ouders en verzorgers,

 

De school ziet er weer feestelijk uit dus we kunnen met een gerust hart de Sint ontvangen als hij jarig is. Dat versieren lijkt bijna vanzelf te gaan, maar dat zou niet gebeurd zijn als een kleine groep trouwe ouders niet de handen uit de mouwen had gestoken. 


Preview foto
Op maandag 11 november heeft u een brief ontvangen met daarin een nieuwe opzet van de oudercommissie (OC). 

 

In de opzet van de OC zoals die was, lag er heel veel verantwoordelijkheid bij een kleine groep ouders. Eén van de OC leden is toen rond gaan kijken hoe feestelijkheden op andere scholen georganiseerd worden.

 

De werkwijze waar we nu voor gekozen hebben werkt goed op een andere school en lijkt mij een werkbare vorm. 

 

Natuurlijk is het even zoeken als een opzet  verandert en daarom ben ik blij dat de nieuwe opzet door de huidige OC duidelijk beschreven is. Ik kan me voorstellen dat de taken wat omvangrijk overkomen en ik begrijp dat de huidige klassenouders niet op deze opzet ingetekend hebben.

 

Toch hoop ik echt dat er per klas minimaal één ouder bereid is om deel te nemen aan het organiseren van twee schoolbrede feesten, samen met in ieder geval drie andere ouders (uit de andere klassen in dezelfde bouw) en ouders die graag willen helpen uitvoeren. 

 

De draaiboeken liggen klaar en de huidige OC ouders helpen dit jaar in ieder geval nog. Klassenouder ben je in principe voor één jaar. Als het niet bevalt kan het stokje volgend schooljaar doorgegeven worden.

 

Het klinkt heel hard, maar als er niet voldoende klassenouders komen, gaat het niet lukken om feestelijke activiteiten schoolbreed te organiseren. Ík vraag om uw hulp, maar dat doe ik natuurlijk voor de kinderen, voor wie de school nog leuker wordt als er ook samen gevierd wordt. 

 

Alvast bedankt voor het overwegen van het aanmelden bij de leerkracht van uw kind!

 

Vriendelijke groeten,

Inge Schoonderwoerd